Foto's
Bouw foto's halfmodel 18-01-2008
De afgelopen weken hebben we niet stilgezeten. De romp is verder afgebouwd, er is een boegschroef gemaakt. Dit laatste was lastiger dan ik dacht omdat de boegschroef nu niet helemaal op de goede plek zit vanwege het simpele feit dat er intern een spant in de weg zit. De boegschroef zit nu wat hoog wat mogelijk problemen kan opleveren met de waterlijn. Voordeel is dat we hem weer dicht kunnen plakken en een andere maken. Ik weet nu hoe het moet. Even uitproberen dus.

De kuip is verder afgetimmerd en klaar. De eerste grondlaag is wit. De verf was een beetje oud en dus wat aan de dikke kant. Het vult wel lekker. De eerste plamuur lagen zijn aangebracht en de eerste schuurronde is uitgevoerd.

Het model oogt nu nogal grof vanwege de grondverf, maar met veel schuur- en plamuur-werk gaat dat wel goed komen.

Het dek is als proef (papier) gelegd en we zijn lang bezig geweest om de juiste kleur te vinden, zoals het er nu naar uitziet lijkt het goed te zijn.

De komende dagen zal het verf- en plamuur-proces verder afgerond worden. Altijd een vervelende fase, omdat je niet echt lekker kan doorwerken, verf moet immers drogen !! Het dek zal verder vervolmaakt worden en kunnen we beginnen aan de kleine onderdelen zoals saildrive, stuurstand, luiken, patrijspoorten en alle andere kleine frutsels. Kortom we liggen op schema......

Onderstaand de foto's van fase 6.